Selecteer een pagina

Coachtraject

“Een coachtraject… dat is vast allemaal zweverig gedoe, veel gepraat en nul actie.”

Dat is wat ik dacht toen ik het plezier in mijn werk totaal kwijt was en niet wist wat ik wél wilde. Ik had bij een aantal coaches gelezen wat ze dan deden, maar echt concreet werd het niet. Ik las nergens checklists met wat dan het resultaat zou zijn van coaching.

Ik ga je die checklist ook niet geven. Waarom niet? Omdat geen enkel coachtraject hetzelfde is, zoals geen enkel mens en dus ook geen enkele juridische professional hetzelfde is.

Het aangaan van een coachtraject vraagt om een sprong in het diepe. Het lef en de moed om naar jezelf in de spiegel te durven kijken, te kijken naar je eigen gedrag en gedachten om zo de sleutel te vinden waardoor jij de deur kan openen naar het (terug)vinden van je werkplezier.

In een voor jou op maat samengesteld traject gaan we op zoek naar die sleutel. Er zijn een paar ingrediënten die in elk traject terugkomen. Zo starten we met het in kaart brengen van jouw specifieke hulpvraag (de coachvraag). Ik gebruik diverse coachinstrumenten, waarbij het systemisch werk een vaak terugkerend instrument en dus ingrediënt is. Het derde ingrediënt is de Core Values Index. Een instrument waardoor je op een andere manier naar jouw talenten en kwaliteiten leert kijken en ook inzicht krijgt in de uitdagingen die die talenten en kwaliteiten met zich meebrengen.

Nieuwsgierig geworden naar wat een coachtraject jou kan brengen? Neem dan contact met me op!

IS COACHING IETS VOOR JOU?

Grote stapels dossiers op je bureau, deadlines die gevaarlijk dichtbij komen, collega’s en cliënten die je hulp nodig hebben: de hectiek waar je als jurist (advocaat, (kandidaat-)notaris of fiscalist) vaak dagelijks mee te maken krijgt. Stel jij jezelf in die hectiek weleens een (of meer) van de volgende vragen:

  • Vind ik mijn werk nog wel leuk?
  • Past het kantoor waar ik werk nog wel bij mij?
  • Hoe kan ik omgaan met die (hoge) werkdruk, die hectiek?
  • Hoe kan ik op een bij mij passende manier mijn grenzen aangeven?
  • Waar liggen mijn grenzen eigenlijk?

Dit zijn een paar voorbeelden van vragen die de juridische professionals die ik coach zichzelf (en mij) stellen. Voor mij gaan deze vragen over menselijk meesterschap: jouw ontwikkeling als mens, de ontwikkeling van vaardigheden die jou helpen als professional. Menselijk meesterschap gaat over plezier in plaats van stress, grenzen aangeven in plaats van over grenzen heen (laten) gaan en fouten mogen maken in plaats van weggestreept worden met een rode pen.

Ervaringen van coachees

Ik ben erg blij dat ik in het coachtraject ben gestapt, omdat het mij dichter bij het einde van de heftige periode heeft gebracht. Op de middelbare school heb ik last gehad van faalangst. Ik legde de lat voor mezelf veel te hoog en dit zorgde er voor dat ik enorme druk voelde om goed te presteren. De coaching van Lonneke heeft mij de laatste handgrepen gegeven om de faalangst achter me te laten. Ik ben vrij neutraal en verwachtingsloos het traject ingestapt, omdat ik ook echt niet wist wat ik kon verwachten.

Stiekem heeft het me meer gebracht dan ik had durven hopen. Door het opstellen van een coachvraag, de gesprekken en oefeningen die ik daarna heb moeten doen, hebben mij doen beseffen dat je door naar jezelf te luisteren en hierdoor ook andere keuzes te maken je beter keuzes kunt maken en dichter bij jezelf kunt blijven. De coaching heeft mij zo ver gebracht dat ik het zelf onder controle heb om niet in paniek- en stressaanvallen te schieten.

Tamara
student

Wat kan een opstelling je mooie en waardevolle inzichten geven. Ik heb dit mogen ervaren bij Madelon.

Ze heeft me op een invoelende wijze meegenomen in een proces van bewustwording. Wat begint met een vraag, voelt aan het einde van de opstelling als een inzicht.

Deze ruimte voelt rijk en met als kers op de taart voelde ik de volgende dag de vrijheid om in mijn praktijk ook weer systemisch met mijn cliënten aan de slag te gaan.

Wat een cadeau om dit te ervaren!

Wally
Haptotherapeut & coach