fbpx

Is coaching iets voor jou?

Grote stapels dossiers op je bureau, deadlines die gevaarlijk dichtbij komen, collega’s en cliënten die je hulp nodig hebben: de hectiek waar je als jurist (advocaat, (kandidaat-)notaris of fiscalist) vaak dagelijks mee te maken krijgt. Stel jij jezelf in die hectiek weleens een (of meer) van de volgende vragen:

  • Vind ik mijn werk nog wel leuk?
  • Past het kantoor waar ik werk nog wel bij mij?
  • Hoe kan ik omgaan met die (hoge) werkdruk, die hectiek?
  • Hoe kan ik op een bij mij passende manier mijn grenzen aangeven?
  • Waar liggen mijn grenzen eigenlijk?

Dit zijn een paar voorbeelden van vragen die de juridische professionals die ik coach zichzelf (en mij) stellen. Voor mij gaan deze vragen over menselijk meesterschap: jouw ontwikkeling als mens, de ontwikkeling van vaardigheden die jou helpen als professional. Menselijk meesterschap gaat over plezier in plaats van stress, grenzen aangeven in plaats van over grenzen heen (laten) gaan en fouten mogen maken in plaats van weggestreept worden met een rode pen.

Wat kan ik voor je doen?

Wanneer je in balans bent, kun je beter omgaan met uitdagingen. Balans gaat voor mij niet alleen over balans in de verdeling van je tijd tussen werk en privé. Het gaat ook over balans tussen de energiegevers en de energienemers, tussen grenzen hanteren en grenzen verkennen. Dit zijn een aantal van de ingrediënten die ik samenvat onder de noemer “menselijk meesterschap” en ik help je graag die ingrediënten (weer) toe te voegen aan jouw dagelijks leven.

Wat houdt coaching door mij in?

Elk coachtraject is maatwerk, we gaan aan de slag met de vragen en thema’s die bij jou spelen: samen op ontdekkingsreis.

Een coachtraject bestaat uit een aantal individuele gesprekken van anderhalf uur waarin we samen op avontuur gaan. Een vast onderdeel van een traject is CVI-analyse. CVI staat voor Core Values Index. Hier kun je meer lezen over de CVI.

Voordat we beginnen, hebben we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek (via Zoom of Skype) om te kijken of ik de juiste coach ben voor jou, of de welbekende ‘klik’ er is.

Zijn er naast zo’n coachtraject nog meer mogelijkheden?

Jazeker zijn er nog meer mogelijkheden. Onderdeel van een coachtraject is een CVI-analyse. Het is ook mogelijk deze analyse los aan te vragen. Daarnaast is het mogelijk om een los gesprek in te plannen, voor als je behoefte hebt aan een luisterend oor, iemand die je even een spiegel voorhoudt of een ander licht op een situatie waar je mee worstelt, kan werpen. Hieronder lees je meer over deze opties.

Core Values Index

Ieder mens kijkt naar de wereld vanuit een ander perspectief en wil op een eigen wijze deelnemen aan de maatschappij. De manier waarop je dit doet, wordt bepaald door een eigen set aan unieke waarden, kwaliteiten, gewoonten, gedachten, ideeën, overtuigingen en angsten. Jouw perspectief wordt gevormd door de (kern)waarden waarmee je geboren bent; jouw kern. Doordat je opgroeit, komt daar een sausje van waarden, ervaringen en gewoonten overheen doordat we in onze keuzes qua gedrag, acties en reacties worden aangemoedigd (en gevormd) door familie, vrienden en leraren. De CVI brengt jouw kern in beeld en is een kist vol handvatten om weer meer vanuit jouw kern te gaan handelen, zodat de dingen die je doet geen energie kosten, maar energie geven.

Luisterend oor

Ben je meer op zoek naar een klankbord, iemand om -wanneer jij daar behoefte aan hebt- mee van gedachten te wisselen en/of een heel concrete situatie aan voor te leggen? Iemand die je misschien wel een nieuw perspectief op de situatie kan bieden? Dan kun je een afspraak maken voor een gesprek waarin ik voor jou een luisterend oor ben.

Zo’n gesprek kan op verschillende manieren plaatsvinden: live of via Skype. Ook kun je kiezen voor verschillende lengtes van zo’n gesprek.

Ervaringen van coachees

Ik ben erg blij dat ik in het coachtraject ben gestapt, omdat het mij dichter bij het einde van de heftige periode heeft gebracht. Op de middelbare school heb ik last gehad van faalangst. Ik legde de lat voor mezelf veel te hoog en dit zorgde er voor dat ik enorme druk voelde om goed te presteren. De coaching van Lonneke heeft mij de laatste handgrepen gegeven om de faalangst achter me te laten. Ik ben vrij neutraal en verwachtingsloos het traject ingestapt, omdat ik ook echt niet wist wat ik kon verwachten.

Stiekem heeft het me meer gebracht dan ik had durven hopen. Door het opstellen van een coachvraag, de gesprekken en oefeningen die ik daarna heb moeten doen, hebben mij doen beseffen dat je door naar jezelf te luisteren en hierdoor ook andere keuzes te maken je beter keuzes kunt maken en dichter bij jezelf kunt blijven. De coaching heeft mij zo ver gebracht dat ik het zelf onder controle heb om niet in paniek- en stressaanvallen te schieten.

Tamara
student

Lonneke is een natural in het begeleiden van systeemopstellingen. Mijn complimenten. In het opstellen heeft Lonneke me een innerlijk spanningsveld tussen theorie en praktijk, tussen hoofd en hart rustig laten uitwerken. Subtiel gaf ze aanwijzingen en bevestiging. Op het juiste moment stelde ze de juiste vragen. Top.

Wat zich in de opstelling uiteindelijk liet zien ging terug naar een oude overlevingsstrategie. Dit inzicht helpt me weer verder. Er is voelbaar iets verschoven, dit geeft rust en ruimte. Dank je. Keep up the good work!

Dominique
coach en trainer Persoonlijk Leiderschap

StiR

Als coach ben ik ingeschreven bij StiR. Dit is een onafhankelijk bewijs voor de kwaliteit van professioneel begeleiders zoals coaches. Dit betekent ook dat de gedragscode en het klachtreglement van StiR van toepassing zijn.  Meer informatie over StiR is te vinden op de website: www.stir.nu.

Coachfinder

Ook ben ik aangesloten bij het platform Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Dit magazine is al meer dan 35 jaar toonaangevend in Nederland op het gebied van persoonlijke groei. 

Vanuit de overtuiging dat coaching een belangrijke stap is in zelfontwikkeling en het vinden van de juiste coach nog niet zo eenvoudig blijkt, is Coachfinder ontstaan. Alle hierbij aangesloten coaches voldoen aan strenge kwaliteitseisen, zodat je zeker weet dat je een coach treft die weet wat hij/zij doet.

 

Contact

Telefoon

06-36160140

E-mail

info@meestervoormeesters.nl