Selecteer een pagina

Saai en stoffig?

“Ik had een stoffige en saaie gebeurtenis verwacht, maar dit was leuk en nog gezellig ook!”

Tevreden mijmer ik na over de reactie van dit jonge stel toen ze afscheid namen na het passeren van de eigendomsakte van hun nieuwe woning.

Dit was tof! Ik mocht doen waar ik blij van word en ook nog eens goed in ben: mensen meenemen in de wondere wereld van de aktetaal, om ze vervolgens blij en tevreden het pand weer te zien verlaten. 

Het leukste compliment wat ik op zo’n moment kan krijgen, is bovenstaande uitspraak: “niks saai, maar juist een leuk en speciaal moment!” Precies zoals het -wat mij betreft- hoort wanneer je eigenaar wordt van je nieuwe stek.

Tijdens mijn rechtenstudie had ik niet bedacht dat ik juist dít onderdeel het allerleukste zou vinden aan het notariaat. Het ging toch vooral om de juridische inhoud en niet om de mensen erachter? 

Inmiddels begint en eindigt het voor mij juist bij de cliënten, bij hun verhaal. Ik haal enorm veel voldoening en energie uit het oog hebben voor mijn cliënten en hun verhaal. 

Dat klinkt zo heel leuk en normaal, maar een paar jaar geleden raakte ik iedere dag voldoening en energie kwijt in mijn werk. Kreeg ik zelfs een burn-out. Terwijl ik hetzelfde werk deed… hoe kan dat? 

Mijn werk is dan wel hetzelfde gebleven, maar ik kijk er nu totaal anders tegenaan. Tegenwoordig maak ik ruimte voor het verhaal van de mensen aan tafel. Dat was voor mijn burn-out ondenkbaar. Dat is trouwens op heel veel kantoren nog steeds ondenkbaar.

We hebben een prachtig vak, een vak waarin we op essentiële momenten in het leven onze cliënten bij mogen staan met advies en een luisterend juridisch oor.
Wellicht mag er naast een juridisch oor ook een menselijk oor bij. Geloof me: dát is waar je de werkelijke energie van krijgt. 

Krijg jij stiekem ook minder energie van het vak dan je zou willen? Wil je weten wáár in jouw werkzaamheden nu precies voor jou de voldoening en energie zit?

“Ik had een stoffige en saaie gebeurtenis verwacht, maar dit was leuk en nog gezellig ook!” Dat willen we toch na iedere bespreking horen? 

Meld je aan voor de Jaartraining Persoonlijk Leiderschap en ga ook weer met energie en voldoening aan de slag.