Selecteer een pagina

Lentegevoel

Volgens de kalender is de lente al even bezig. Voor mij begint de lente pas echt als ik zonder dekens en dikke vesten op mijn balkon kan zitten in de zon met een mok thee en een (studie)boek. Het ultieme lentegevoel.

Zonder jas naar buiten zat er -behalve op die bijzonder warme dagen een paar weken geleden- tot nu toe nog niet in. Zelfs Koning Winter liet zich nog gelden. Mijn lentegevoel zit dit jaar in andere dingen.

Ik heb grote schoonmaak gehouden. Ruim tien jaar geleden studeerde ik af en alle boeken, zelfgeschreven samenvattingen en ander materiaal stonden nog in de kast op mijn studeerkamer. Een paar weken geleden begon het al te kriebelen en vorige week heb ik rigoureus opgeruimd: alles door mijn handen laten gaan, vreselijk gelachen om en me enorm verbaasd over wat ik allemaal tegenkwam en alles bij het oud papier gedaan.

Ook heb ik voor het eerst in jaren mijn balkon voorzien van bloembakken met planten die hopelijk gaan zorgen voor vrolijke bloemen en heerlijke geurende lavendel. Heerlijk gewroet met mijn handen in de aarde. Nooit gedacht dat ik dat met mijn allesbehalve groene vingers nog eens zou zeggen. Ik moest wel eerst een lading dode planten uit diezelfde bakken verwijderen.

Tot slot ben ik een studie aan het afronden (zwaar vertraagd door je weet wel) en ik ben begonnen met een nieuwe studie. Een studie die alles te maken heeft met het autonome zenuwstelsel. Nieuwe kennis over, inzichten in en het opruimen van mijn eigen (beperkende) overtuigingen en bijbehorende patronen.

Ik verheug me nu al op het moment dat ik ook deze kennis kan gebruiken in de coaching en training van juridische professionals. Wil je er nu al meer over weten? Check dan eens de website van Dominique Krooijmans. Zij heeft me kennis laten maken met en maakt me wegwijs in dit mooie vakgebied.

Mijn lentegevoel: out with the old and in with lots of new things.