Blog

Een kijkje in de keuken van Meester voor Meester(s) en een inkijkje in Lonneke's leven.
Burn-out: vloek of zegen

Burn-out: vloek of zegen

“Ik heb een burn-out gehad.” Mijn gesprekspartner wiebelt op haar stoel en ’t gesprek valt stil. Pratend over werkstress, over wat wel en vooral niet leuk is aan haar baan, komt ’t gesprek op haar collega met een burn-­out.

Lees meer
Werkgeluk

Werkgeluk

Vlak na een coachcall met een jonge kandidaat-notaris die ik mag begeleiden, kwam ik onderstaande briljante cartoon tegen.

Lees meer
Adem in, adem uit

Adem in, adem uit

Ik stap mijn huis binnen en voel me doodmoe en behoorlijk rottig. Het was mijn eerste werkdag na een heerlijke vakantie.

Lees meer
Decemberdrukte

Decemberdrukte

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken. Een maand die van oudsher bij velen in het notariaat al ver voor ie aangebroken is het zweet op het voorhoofd brengt en de hartslag verhoogt.

Lees meer
Toekomst

Toekomst

Na een drukke dag plof ik op de bank, moe en zonder ook maar enige zin om nog te koken. Die dag heb ik 13 akten gepasseerd, daarbij veel cliënten aan tafel gehad, vele vragen van zowel cliënten als collega’s beantwoord en tussendoor ook nog de nodige e-mails en telefoontjes afgehandeld. Het is vakantietijd, de notaris is met vakantie en ik heb ruim 3 weken de waarneming.

Lees meer
Werkstress: energiegevers en energienemers

Werkstress: energiegevers en energienemers

Een aantal weken geleden ben ik geïnterviewd voor Notariaat Magazine over mijn burn-out. Ik ben er trots op dat ik mijn verhaal heb mogen delen, dat er aandacht gevraagd wordt voor werkdruk, stress en (het voorkomen van) burn-out.

Lees meer
Oefening baart kunst

Oefening baart kunst

In maart 2017 heb ik de beroepsopleiding afgerond. Vaak heb ik me gedurende de opleiding afgevraagd wat het toevoegde aan mijn ontwikkeling als kandidaat-notaris. Het politiek correcte antwoord is dat ik er veel kennis heb opgedaan.

Lees meer
True Colors

True Colors

De film ‘Trolls’ van Dreamworks: een vrolijke animatiefilm, enigszins over de top en met heel veel felle kleuren. Maar wel een film met een mooie moraal. Zonder het plot van de film te verklappen gaat de moraal van het verhaal over gelukkig zijn en wat je daarvoor nodig hebt.

Lees meer