fbpx

Blog

Een kijkje in de keuken van Meester voor Meester(s) en een inkijkje in Lonneke's leven.
Balanstrutje

Balanstrutje

Ik ben een balanstrutje. Een wat? Een balanstrutje. Deze term is bedacht door Elske Doets, ondernemer in de reisbranche, voor vrouwen die deeltijd werken en dus -aldus mevrouw Doets- amper of geen ambitie hebben.

Lees meer
Patronen

Patronen

Ze staat op een papier wat ik op de grond gelegd heb. Op dat papier staan de woorden “keuze maken”. Het is het laatste papier van een reeks die op de grond een acht vormt. “O wow, wat bizar! Hier staan voelt echt zo anders dan daar!”

Lees meer
Burn-out: vloek of zegen

Burn-out: vloek of zegen

“Ik heb een burn-out gehad.” Mijn gesprekspartner wiebelt op haar stoel en ’t gesprek valt stil. Pratend over werkstress, over wat wel en vooral niet leuk is aan haar baan, komt ’t gesprek op haar collega met een burn-­out.

Lees meer
Werkgeluk

Werkgeluk

Vlak na een coachcall met een jonge kandidaat-notaris die ik mag begeleiden, kwam ik onderstaande briljante cartoon tegen.

Lees meer
Adem in, adem uit

Adem in, adem uit

Ik stap mijn huis binnen en voel me doodmoe en behoorlijk rottig. Het was mijn eerste werkdag na een heerlijke vakantie.

Lees meer
Decemberdrukte

Decemberdrukte

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken. Een maand die van oudsher bij velen in het notariaat al ver voor ie aangebroken is het zweet op het voorhoofd brengt en de hartslag verhoogt.

Lees meer
Toekomst

Toekomst

Na een drukke dag plof ik op de bank, moe en zonder ook maar enige zin om nog te koken. Die dag heb ik 13 akten gepasseerd, daarbij veel cliënten aan tafel gehad, vele vragen van zowel cliënten als collega’s beantwoord en tussendoor ook nog de nodige e-mails en telefoontjes afgehandeld. Het is vakantietijd, de notaris is met vakantie en ik heb ruim 3 weken de waarneming.

Lees meer